Un criteriu de evaluare a training-urilor…

Cum ai putea evalua dacă un training este bun sau nu? Pe lângă multe alte criterii, unul din ele ar putea fi percepţia ta, participant, asupra timpului. Hai să mă explic. Dacă simţi nevoia să te uiţi la ceas mai mult de 1 dată în decurs de 1 oră în căutarea minutului la care organzatorii au anunţat pauză… probabil nu e un training foarte reuşit. Cu cât nu simt timpul că trece, cu atât este training-ul mai bun.

Aşa s-a întâmplat şi în seara asta la training-ul Go social with your personal brand, livrat de Mădălina Buzdugan. Am petrecut o zi întreagă vorbind despre social media, am învăţat o grămadă de lucruri pe care le voi pune în practică şi nu am simţit timpul trecând.

Dacă tu, trainer, ai găsit metoda potrivită să mă faci să fiu atent la tine, cu siguranţă nu mă voi căuta prin buzunare de telefon (nu să verific dacă e pe silent, ci să văd cât e ceasul). De asemenea, apreciez sincer când tu, trainerule, vezi că îmi e puţin greu să e urmăresc şi schimbi ritmul, neţinând neapărat la stricteţea lucrurilor pregătite de acasă indiferent de reacţia participanţilor.

Mersi, Mădă, de informaţii şi de exemplul pozitiv 🙂

Reclame

11 gânduri despre &8222;Un criteriu de evaluare a training-urilor…&8221;

 1. sal,nu tot tp cand te uiti la tel in tp unui training inseamna ca te plictisesti :
  -o data te poti uita sa vezi daca a trecut o ora de cand a inceput prezentarea sa fi convins
  -dupa care in 30 de minue maxim sa trimiti un mesaj
  -dupa care sa sti ca se termina cu adevarat la ora care trebuie .
  🙂

  Apreciază

 2. Ar fi interesant de spus ce face un trainer daca vede ca un om se uita la ceas, mai trece ceva timp altul se uita la ceas, altul se foieste, altul se uita pe pereti.

  Va continua cu ce a pregatit de acasa sau va schimba? Ce va schimba?

  Apreciază

  • Dacă e un trainer bun, cu siguranţă va schimba ceva… şi aş îndrăzni să îi pronun să schimbe ritmul. Ca trainer ar trebui să poţi să îţi dai seama când participanţii tăi nu „percutează” şi una din soluţii ar fi să te opreşti, să îi ridici pe toţi în picioare şi să îi dezmorţeşti cumva. Oricum, un trainer care provoacă plictiseală, cu siguranţă nu şi-a ales metoda potrivită pentru a livra.

   Apreciază

   • As zice ca un training se bazeaza pe prezentare. E mai mult decat o prezentare, dar este un element de baza. Lucru pe care sunt sigur ca-l sustii si tu in cursurile de traineri. Sunt sigur ca insisti pe tehnici de prezentare. Asadar suntem cu totii de acord ca nu sunt lucruri chiar atat de diferite cum ai spus mai sus.
    Continuand cu acelasi exemplu, Philip Kotler, pentru mine orice prezentare a lui este un training. Invat ceva de acolo. Sunt sigur ca toti care il urmaresc, care participa la prezentarile lui nu se duc doar de dragul networkingului sau pentru ca da bine in peisaj. Se duce ca sa invete ceva. Pentru fiecare din participantii la o prezentare a lui Philip Kotler, experienta este una educativa. O stii cu siguranta si tu foarte bine.

    Asadar revin la intrebarea principala: „Cine este de acord ca prezentarile lui Philip Kotler sunt plictisitoare si ar trebui sa schimbe ritmul, sa ridice mana dreapta sus.”

    Curiozitatea mea e legata de reactia diferita a celor care comenteaza calitatea unui „prezentator” care se straduieste sa fie pe plac (dupa criteriile fiecaruia in parte – conform cartilor de „tehnici de prezentare”), fata de a unuia de tipul Philip Kotler, care strange o sala plina de oameni, are un ritm lent, constant, si nu am auzit niciun participant sa se fi plictisit, sa fi plecat dupa 15 minute, sa-si fi deschis telefonul sa dea SMS-uri.
    Si mai ales (diferenta dintre training si prezentare 🙂 ) sa fi spus ca dupa o asemenea prezentare nu a invatat nimic nou, de aplicat.

    ???

    Astept reactii de la toti cei care iti citesc blog-ul, nu doar de la tine.

    Apreciază

   • Părerea mea este că prezentarea este o metodă folosită în training. Perfect adevărat că poţi învăţa o grămadă de lucruri dintr-o prezentare, mai ales la nivel de cunoştinţe. Şi sub nicio formă nu sunt de acord că o prezentare e tipul ritm lent,constant este întotdeauna plictisitoare. Philip ştie el ce face astfel încât să nu intre în categoria plictisitorilor. Aştept şi eu reacţii 🙂

    Apreciază

 3. Am petrecut o sâmbătă frumoasă la trainingul organizat de Crilia, discutând pe tema social media, am cunoscut oameni mişto, şi am mai şi învăţat o grămadă de lucruri interesante iar timpul a trecut.. pe nesimţite. Totul s-a desfăşurat la modul friendly, plăcut.. Mădălina având grijă să ne ţină în priză! Mădălina, keep on doing the good job!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s