Dacă ești idiot, nu-ți „treinui” oamenii

55883289

Pe bune, te rog eu mult, nu îi trimite la… și nu le face training. Tot ce ai să reușești să obții vor fi oameni deștepți care își vor da seama cât ești de idiot și vor pleca în altă parte. Crede-mă! Am văzut cazuri, pe viu!

Păi ce mama mă-sii să plătești training să-ți deștepți oamenii? Chiar dacă ești idiot, nu fi și prost! Trainingul bun oricum costă o grămadă de bani și pentru ce? Ca să plece oamenii instruiți pe banii tăi? Și oricum trainerii ăștia… numai gargara e de ei… Ce foaie verde atâta frăsuială pentru câteva ore de jocuri tâmpite și hăhăială? Ce devoltare personală? Auzi! Ce te interesează pe tine ce face omu’ cu viața lui? Ce nevoi are, ce vise, aspirații… nu au decât să vorbească cu părinții despre asta. Tot ce te interesează e să muncească. PUNCT.

Știi ce? Hai să-ți dau un pont! Așa, ca să dai impresia că-ți pasă, vezi că găsești training super ieftin, aproape moca și care nu prea are efecte cine știe ce. Bagă din ăla de 2-3 ori pe an, plus o ieșire la bere de Crăciun și una în vară pe care să le numești Team Building și te-ai scos.

Nici nu tre’ să scoți tone de bani din buzunar, și nici nu ești în pericol să ți se deștepte oamenii să vadă cât ești de idiot.

Dar rogu-te mult, mult de tot, nu te mai plânge că ești înconjurat de idioți. Mulțumește-te să bagi clasicul: Numai eu muncesc în firma asta sau Ți-am zis de o sută de ori sau Pentru ce te țin în firma asta? Și mai departe vezi-ți de lipsa clienților, de pierderea celor existenți, de scris pe facebook, de cărți de vizită, softuri noi că DOAR astea sunt probleme importante, nu oamenii. Pe ăștia poți oricând să-i înlocuiești cu alții (la fel de idioți). Și nu mai veni la mine să ceri training pe 2 lei. Îți pierzi vremea, zău! Mai ales dacă vrei să ți-i (pe oameni) repar în  2 ore.

Și-ți mai zic un secret, vezi că oamenii, cum îi bagi puțin în seamă, cum li se suie la cap și se simt bine în pielea lor, capătă încredere de sine și apoi se cred ei tari și mari și încep să-ți dea sfaturi despre cum să-ți conduci tu afacerea. Că le-o venit lor idei! Că au inițiativă și sunt proactivi! pffff! Auzi! Să-ți zică EI ție cum să-ți conduci afacerea TA! REVOLTĂTOR!

Oricum, orice ai face, NU FĂ TRAINING! Nici pentru tine, nici pentru oamenii tăi.

Gata… it’s out o my system! Mă duc să fac ceva productiv!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s