Mesaj către traineri!!!

Pe mine sincer mă doare când îmi văd un participant că nu e interesat de subiect şi încerc să îl implic în activităţi, să găsesc metoda care i se potriveşte astfel încât ceea ce îi spun eu acolo să nu fie simple cuvinte, ci să aibă un înţeles, un corespondent în realitatea fiecăruia, astfel încât participantul să plece acasă cu ceva nou.

În ultima perioadă am auzit tot mai mulţi participanţi pe la training-uri că s-au plictisit şi nu au putut fi atenţi pentru că trainerul vorbea şi vorbea şi povestea fără niciun fel de interacţiune cu participanţii. Şi chiar nu mă mir în cazul ăsta că oamenii s-au plictisit.

Dragă trainerule sau om care pretinzi că eşti trainer:

Nimănui nu îi pasă cât de coerent şi fluent vorbeşti tu. Pe mine, participantul, mă interesează să învăţ ceva, să dezvolt o abilitate, un comportament. Pune-mă la treabă! Stărneşte-mi interesul să caut informaţii mai multe despre subiect! Lasa-mă să descopăr informaţia! Dă-mi voie să pun mâna, să miros, să simt! Arată-mi, nu doar spune-mi! Nu mă pot concentra mai mult de 20 de minute pe monologul tău şi ar trebui să ştii asta pentru că eşti TRAINER, trebuie să mă mişc, să spun, să îmi dau cu părerea, să învăţ din experienţa celorlalţi participanţi!

Participanţi la training-uri dezamăgitoare, spuneţi şi voi ceva!

2 gânduri despre &8222;Mesaj către traineri!!!&8221;

  1. Peligrad Sorin zice:

    Bravo, Crina! Te felicit ca ai abordat trainingul , asa….Intr-adevar, exista astfel de „sferto-traineri”, plini de ego, suficienti, uneori semi-docti si slabi observatori ai contextului de training. Ar fi interesant de discutat, in mod profesionist, despre impactul lor pe piata de training, modalitati de evitare a bulversarii clientilor finali si metode de crestere a trainerilor de calitate.

    Apreciază

    • Din păcate impactul lor e destul de mărişor… iar oamenii încep să fie reticenţi la training tocmai pentru că nu găsesc foarte des training-uri de calitate. Cu atât mai mult se gândesc de 1000 ori până să dea bani pe un training de la care să plece cu nişte cuvinte.

      Apreciază

Lasă un comentariu